AKTIVT LIV FÖR ALLA!

Jag heter Mikael Nordmark och förra året sprang jag ASICS Stockholm Maraton för fjärde gången tillsammans med min 9-årige son Hugo. Och i år kör vi igen! Hugo har en allvarlig hjärnskada och sitter i rullstol. Han har epilepsi, synskada och behöver hjälp med allt. Jag sprang och puttade hans specialbyggda vagn då han inte själv kan hjälpa till på något sätt. Jag gör detta för att:

  1. Jag ville göra detta tillsammans med min son och det känns otroligt stort att få göra något ihop med honom, vilket inte alltid är så enkelt.
  2. Jag vill uppmärksamma barn med allvarliga flerfunktionshinder – visa att de här barnen också finns!
  3. Jag vill samla in pengar till RBU (Riksförbundet för Barn och Ungdomar med rörelsehinder) och andra föreningar och initiativ som bidrar till ett aktivt liv för ALLA!
  4. Jag vill möjliggöra för ALLA, oavsett funktionshinder, att kunna delta i löptävlingar.

Idén om att springa lopp tillsammans fick jag efter att ha sett en film om Team Hoyt på Youtube, något jag rekommenderar alla att göra. Jag blev jag så otroligt berörd och kände direkt att det här vill jag göra ihop med Hugo. Så efter att ha fått ok från ASICS Stockholm Marathon att ställa upp och efter att vi fått en spring-vagn från snälla sponsorer som Hugo kunde sitta bra i så körde vi igång. 6 månader senare sprang vi för första gången i mål på Stockholms Stadion tillsammans med våra 11 medlöpare och nu har vi lyckats genomföra ytterligare tre maratons och en rad andra lopp och distanser.